Missie en doelstellingen

We hebben als missie om de bedrijfsleiders van de Belgische restaurants en traiteurs te verenigen en te ondersteunen in hun beroepsactiviteiten. We laten hun stem en eisen horen in alle debatten die eventueel gevolgen kunnen hebben voor de economische en sociale situatie van de restauratieondernemingen.

Samen met onze partners reiken we Belgische restaurants informatie en direct bruikbare oplossingen aan zodat Belgische chefs en ondernemers hun knowhow en talent in een leefbaar economisch klimaat kunnen ontwikkelen.

Ze creëren veel werkgelegenheid door het bieden van een laagdrempelige instroom en sociale integratie voor werknemers. Maar ze zijn ook belangrijk voor het sociaal weefsel en het welzijn van de klanten. Onze belangrijkste doelstelling is dus niet het promoten van de Belgische gastronomie. Andere organisaties doen dat al zeer goed.

We willen de Belgische restaurants een positief imago bezorgen. Belgian Restaurants Association verricht daarom, in samenwerking met specialisten en universitaire researchers, ernstige economische en sociale studies. Zo kunnen we de realiteit objectief bestuderen en duidelijke aanbevelingen opstellen die afgestemd zijn op de restaurantsector.

We leggen deze aanbevelingen en eisen voor aan de beleidsmakers om ervoor te zorgen dat er niet alleen naar geluisterd wordt, maar dat er ook rekening mee gehouden wordt.

Word lid van Belgian Restaurants Association