Missie en doelstellingen

We hebben als missie om de bedrijfsleiders van de Belgische restaurants en traiteurs te verenigen en te ondersteunen in hun beroepsactiviteiten. We willen hun stem en eisen laten horen in alle debatten die eventueel gevolgen kunnen hebben voor de economische en sociale situatie van de restauratieondernemingen.

Onze belangrijkste doelstelling is dus niet het promoten van de Belgische gastronomie. Andere organisaties doen dat al zeer goed! Wij willen dat de Belgische chefs en koks hun knowhow en talent in een leefbaar economisch klimaat verder kunnen ontwikkelen en doorgeven aan de volgende generaties.

We willen de Belgische restaurants op deze manier een positief imago bezorgen. Ze creëren niet alleen veel werkgelegenheid, maar zijn ook belangrijk voor het sociaal weefsel en het welzijn van de klanten!

Belgian Restaurants Association verricht daarom, in samenwerking met specialisten en universitaire researchers, ernstige economische en sociale studies. Zo kunnen we de realiteit objectief bestuderen en duidelijke aanbevelingen opstellen die afgestemd zijn op de restaurantsector.

We gaan deze aanbevelingen en eisen voorleggen aan de beleidsmakers om ervoor te zorgen dat er niet alleen naar geluisterd wordt, maar dat er ook rekening mee gehouden wordt.

Word lid van Belgian Restaurants Association