Organisatie

Belgian Restaurants Association is een zelfstandige en onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk.

We hebben een bescheiden structuur omdat we het vooral belangrijk vinden om onze leden te verdedigen en te beschermen.

Onze raad van bestuur garandeert dat de vereniging haar doelstellingen nastreeft. De voorzitter is dhr. Paul Van Havere, restauranteigenaar uit Louvain-La-Neuve. De stichtende leden en bestuurders zijn restaurateurs uit alle regio’s van het land maar ook specialisten uit de wereld van eten en drinken.

Elk kwartaal gaat een werkgroep uit het bestuur aan de slag met de partners van de Belgian Restaurants Association om te bepalen welke thema’s onze bijzondere aandacht verdienen.

Telkens we dit nodig achten, zullen we de hulp van de beste universitaire specialisten en professionals inroepen voor de werkgroepen die onze voorstellen uitwerken.

Onze werking is volledig transparant.

Overzicht van het BRA bestuur:

Steven Rosseel
Bestuurder

Business Development Manager Extensa Ackermans & van Haaren en SD Worx, met passie voor het beroep de uitdaging aangaan om de sector op mijn expertisedomein bij te staan, en dit al van kindsbeen af.

De Belgische gastronomie, of het nu een sterrenzaak of frituur betreft, behoort tot de top van de wereld. Het is een zeldzaamheid om in een land te wonen waar men over alle lagen van de sector heen een dergelijke kwaliteit kan vinden. We moeten daar veel chauvinistischer in worden en terecht fier zijn op de rijke geschiedenis die we hebben opgebouwd. Maar naast geschiedenis is er ook toekomst. Aan de kennis en het plezier ontbreekt het ons niet, we moeten dat alleen in een gezond klimaat kunnen doen. De BRA schept die opportuniteit vanop de achtergrond. Voor het eerst is er een organisatie vanuit de buik van deze prachtige sector gegroeid die met een lange termijnvisie de sector wil versterken naar de toekomst zodat we met onze passie bezig kunnen blijven. Van “savoir faire” naar “faire savoir”

Miguel Van Keirsbilck
Secretaris-generaal

Coach en consultant in business development en innovatie voor ondernemers. Oprichter en eigenaar van Cross Over Innovation.

Ik heb altijd de talenten van chef-koks en restaurantontwerpers bewonderd.  Ze brengen veel geluk en waarde voor hun klanten en medewerkers.  Zij verdienen het om hun passie te kunnen omzetten in een gezond, duurzaam en winstgevend bedrijf.  Daarvoor hebben ze een netwerk, advies en vooral een sociaal, fiscaal en economisch kader nodig dat hen niet verstikt.  Dit is de missie die de B-R-A zichzelf heeft gesteld.  Ik heb er sinds de oprichting in 2013 graag een bijdrage aan geleverd.

Paul van Havere
Voorzitter

Philippe Morris, City7, algemeen management van Bellewaerde park, algemeen management van Plopsaland op de site Méli in De Panne. In 2005 stelde de brouwerij Duvel-Moortgat voor om een project over te nemen, een gebouw dat een jaar lang verlaten was in Louvain-la-Neuve, waar ik een uniek restaurantconcept creëerde en ontwikkelde: www.Loungeatude.be 

Ik heb geen betrouwbare contactpersoon op de markt gevonden die mij kan adviseren. Tot de dag dat ik gecontacteerd werd door een BRA-beheerder. De BRA is de enige organisatie in België die de belangen van restauranthouders behartigt. Sinds de introductie van BB is onze sector in een stroomversnelling geraakt. Je moet jezelf in vraag stellen, creatief zijn en leren omgaan met jezelf. De BRA heeft een zeer belangrijke rol te spelen in het verzekeren van een mooie toekomst voor de restaurantsector.

 

Frank De Meulder
Vice voorzitter

CEO Growzer, meer dan 30 jaar ervaring in operationeel horeca management met overwinnen en nederlagen.

 

De BRA is een collectief van ondernemers voor ondernemers. Om deze visie mee te ondersteunen heb ik 6 jaar geleden besloten om het vice voorzitterschap voor mijn rekening te nemen. Ondertussen heeft de BRA al meerdere successen geboekt waar de horecasector beter van geworden is. Niet altijd gekend bij grote publiek maar dat maakt de BRA ook uniek. Het gaat niet over ons maar over onze passie voor de restaurantsector.

Hubert de Bellefroid d’Oudoumont
Bestuurder - Marketing & Partnerships

Eigenaar van het restaurant "The Lodge" gelegen te 1170 Brussel.

Als restauranthouder word ik dagelijks geconfronteerd met de vele problemen en moeilijkheden in verband met de dagelijkse leiding van een HoReCa-bedrijf. Na 11 jaar specifieke managementervaring in deze sector, realiseer ik me hoe lastig het is om de verschillende vaardigheden te hebben die nodig zijn om een succesvol restaurantbedrijf te leiden, maar ook om je stem te laten horen. Restaurateurs hebben vaak de onfortuinlijke reflex om hun eigen maaltijd in hun eigen hoekje te maken en niet met hun collega's te delen. Het is dus noodzakelijk om middelen te bundelen, vaardigheden te delen en elkaar te helpen tussen restauranthouders om ervoor te zorgen dat ons mooie beroep levensvatbaar blijft. Het is ook belangrijk dat iedereen dezelfde regels en de wet respecteert. Samen vertegenwoordigen we veruit de grootste werkgevers in de horecasector en samen zullen we sterker staan. Ik ben bereid om mijn vaardigheden en specifieke ervaring te delen met andere horeca-ondernemers die hun hart hebben gevestigd op het werk om plezier te blijven geven aan onze medemensen, wat de belangrijkste toegevoegde waarde van de BRA. is.

Marc Waelbers
Bestuurder

IDB, VION, general manager Beckers en vandaag oprichter van Foodproof en Foodservice Community.

De Belgische restaurantwereld is uniek. Nergers anders vind je deze bijzondere mix van kwaliteit, vakkennis en gastvrijheid. Maar er zijn ook grote uitdagingen. Stuk voor stuk ontwikkelingen die het professionalisme van onze restauratondernemers op proef stellen en een bedreiging vormen voor het bijzondere karakter van deze sector. Daarom wil ik mijn passie en ervaring ter beschikking stellen. Om bij te dragen aan een faire, leefbare en smakelijke restaurant business.